Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Reactie Minister van Veiligheid en Justitie op openen vondelingenkamer Isalaziekenhuis

Categorie:

Vondelingen

|
14
January 2016

KROMME REDENATIE Op 13 januari 2016 gaf de Minister van Veiligheid en Justitie – mede namens de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – een reactie op het bericht dat het ziekenhuis Isala te Zwolle een vondelingenkamer opent. De Minister zegt onder meer: (.......... ) De staatssecretaris van VWS en ik hechten ook grote waarde aan het belang van het kind bij het kennen van zijn ouder(s). Mijn ambtsvoorganger heeft uw Kamer eerder aangegeven de komst van vondelingenkamers om meerdere redenen, waaronder de hierboven genoemde, ongewenst te vinden. Dat oordeel ben ik ook ten aanzien van het initiatief in Zwolle toegedaan. Het openen en beschikbaar houden van een vondelingenkamer is evenwel niet strafbaar. (……….) Grrrrr. Wat een kromme redenatie: een kind te vondeling leggen is strafbaar, en degene die het ‘product’ van een strafbare handeling opvangt, is niet strafbaar. Wie begrijpt het nog? En de grote waarde die de minister hecht aan het belang van het kind bij het kennen van zijn ouders? Hoe waarborgt hij dat als moeder een kind ANONIEM kunnen achter laten in een vondelingenkamer?

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen