Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Oorlogsliefdekind

Categorie:

Bevrijdings- en oorlogskinderen

|
25
October 2014

Niets menselijkers dan een militair in den vreemde. Stuur hem naar een ver oord waar hij zonder vrienden, familie of afleiding de spanning en angst van militaire acties moet afreageren, en hij zal op zoek gaan naar ontspanning en troost, vaak in de vorm van liefdesrelaties of seksuele contacten met lokale burgers. Ook Nederland heeft hierin haar geschiedenis in het na-oorlogse Indonesië van 1946-1949.Het project Oorlogsliefdekind gaat over liefde in tijden van oorlog. In de periode 1946-1949 onderhielden Nederlandse soldaten veelvuldig contacten met Indonesische meisjes. Het kwam regelmatig voor dat uit deze verhoudingen een kind werd geboren. Naar schatting zijn dat er enkele duizenden. De meesten hebben nooit contact met hun vaders gehad. Op de website van Oorlogsliefdekind komen hun verhalen weer samen.

Labels:
afstammingsinformatie

Gerelateerde artikelen