Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Defence for Children komt namens 80 kinderrechtenorganisaties op voor de Kinderombudsman

Categorie:

Kinderrechten

|
5
February 2016

Aloys van Rest, voorzitter van het Kinderrechtencollectief en directeur van Defence for Children, gaat op 10 februari namens tachtig kinderrechtenorganisaties met Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen in gesprek over de toekomst van de Kinderombudsman als onafhankelijk instituut. Van Rest wil dat de huidige koers voor borging van kinderrechten krachtig wordt voortgezet. De afgelopen week is veel onrust ontstaan door het besluit van de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen, om niet verder te gaan met Marc Dullaert als Kinderombudsman. Per 1 april eindigt zijn termijn. Berichten in de media over een interne reorganisatie van het instituut zorgen voor extra onrust. Het Kinderrechtencollectief wil dat de Kinderombudsman onafhankelijk blijft functioneren van de Nationale Ombudsman. "Dat is een logisch uitgangspunt, omdat het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties er is gekomen om kinderen extra te beschermen én de Kinderombudsman maar één belang nastreeft: het belang van kinderen", zegt voorzitter Aloys van Rest. "Met de Kinderombudsman heeft het Kinderrechtenverdrag in Nederland een duidelijk gezicht gekregen en wat ons betreft blijft dit instituut het gezicht voor kinderrechten in ons land. Juist de onafhankelijke rol van de Kinderombudsman heeft geleid tot een sterk instituut dat geweldig heeft gepresteerd in de afgelopen vijf jaar."

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen