Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Kind en ouders in de 21e eeuw

Categorie:

Meerouderschap en diverse gezinsvormen

|
7
December 2016

Op 7 december jl. heeft de Staatscommissie Herijking Ouderschap in haar rapport aanbevelingen gedaan over onder meer meerouderschap en meeroudergezag, draagmoederschap, de positie van de ongehuwde ouder en de procespositie van minderjarigen. De Minister van Veiligheid en Justitie heeft in een eerste reactie op het rapport aangegeven te onderstrepen dat er meer flexibiliteit in vormen van juridisch ouderschap moet komen. Ook heeft hij aangegeven dat hij de opvattingen van betrokken organisaties over het eindrapport wil vernemen en het draagvlak voor de aanbevelingen wil toetsen door middel van een congres. Het congres zal plaatsvinden op 17 februari 2017 van 9.30 – 17.30, op een locatie in het midden van het land. Nadere gegevens volgen. Volg de link om het betreffende rapport en de kabinetsreactie op het rapport te downloaden.

Labels:
afstammingsinformatie

Gerelateerde artikelen