Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

De genadeslag voor 'La Famiglia' | Italiaanse wet registratie homostellen

Categorie:

Meerouderschap en diverse gezinsvormen

|
18
May 2016

Zo cliché als de drie generaties Italianen aan de lange tafel uit de olijfoliereclames inmiddels zijn, zo heilig is La Famiglia nog steeds in het rooms-katholieke Italië. Nadat het parlement vorige week een wet heeft goedgekeurd waarmee ook homostellen hun relaties kunnen laten registreren, is een deel van het land in paniek. De nieuwe wet introduceert geen homohuwelijk en geeft slechts een fractie van de rechten waarop de Italiaanse homostellen hadden gehoopt of die andere Europese landen al jaren geleden doorvoerden. Maar in het land waar een wetsvoorstel tegen homodiscriminatie twee jaar blijft vastzitten in het parlement, is deze wet een grote stap. En in de Italiaanse media klinkt angstig de vraag wat hierna komt. De Volkskrant, 18 mei 2016

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen