Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Hoe ver gaan we?

Categorie:

Familie | Familiesysteem

|
7
October 2014

Draagmoederschap, eiceldonatie, kunstmatige inseminatie, invitro-fertilisatie, embryo-transfer, zwanger worden na de menopauze: er zijn tegenwoordig vele technische ingrepen mogelijk om de natuur bij de voortplanting een handje te helpen. En als de zwangerschap eenmaal tot stand is gekomen kan door middel van prenatale diagnostiek meer zekerheid worden verkregen over de gezondheid van de baby. Wat betekenen al deze nieuwe technieken voor het kind, maar ook voor de moeder en de vader? En wat is in ruimere zin de betekenis van genetische manipulatie voor mens, dier en plant? Moet alles wat op genoemde gebieden technisch mogelijk is ook worden toegepast? In 'Hoe ver gaan we?' analyseren medici, psychologen, juristen en practici ontwikkelingen en geven hun visie. De vernieuwingen worden uitgebreid in kaart gebracht met aandacht voor de veranderingen in de afgelopen 100 jaar. René Hoksbergen, D.A.M. van Berkel, alleen nog tweedehands verkrijgbaar

Labels:
afstammingsinformatie

Gerelateerde artikelen