No items found.
Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Liefde in tijden van oorlog, onze jongens en hun verzwegen kinderen in de Oost

Categorie:

|
7
October 2014

Tijdens de oorlog met Indonesië stuurde Nederland 135.000 militairen naar de archipel. Na de onafhankelijkheidsoverdracht in 1949 keerden de manschappen huiswaarts. Zij trouwden en stichtten een gezin. Velen verzwegen dat ze al vader waren: onze jongens hebben in Indonesië duizenden kinderen achtergelaten. Hoe kan het dat alle betrokkenen zolang over dit onderwerp zwegen? Liefde in tijden van oorlog gaat voor het eerst dieper in op het bestaan van deze Nederlandse ‘oorlogsliefdekinderen’: een aangrijpend verhaal over seks en het leger, de onbeschermde liefde, ongewenste zwangerschappen, het leven van moeders en ‘bezetterskinderen’ in het nieuwe Indonesië, en de zoektochten naar de vaders. Annegriet Wietsma, Stef Scagliola, Uitgeverij Boom, 2013.

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen