No items found.
Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Kinderrechtenmonitor 2014

Categorie:

|
16
December 2014

De Kinderrechtenmonitor is een jaarlijks document met een schat aan informatie. We leggen de levens van kinderen in Nederland langs de artikelen uit het Kinderrechtenverdrag en dat geeft ons een compleet beeld. Uit deze monitor blijkt dat veel kwetsbare kinderen nog onverminderd extra aandacht nodig hebben om ervoor te zorgen dat hun rechten niet worden geschonden. Denk hierbij aan kinderen die opgroeien in armoede en kinderen die slachtoffer zijn van geweld.De monitor laat gelukkig ook zien waar het beter gaat. Steeds minder kinderen en jongeren komen in aanraking met politie en justitie. Ook daalt het aantal minderjarigen in justitiële jeugdinrichtingen. En tot slot geeft de monitor inzicht in ontwikkelingen waar we bijzonder alert op moeten zijn, zoals de decentralisatie van de jeugdzorg. Krijgen kinderen na 1 januari 2015 nog wel de zorg waar zij recht op hebben?

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen