No items found.
Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Kind van de rekening, een verboden bestaan

Categorie:

|
7
October 2014

Berben wordt in juni 1945 als onwettig en ongewenst kind geboren in een kindertehuis in Velp. Zijn bestaan wordt geheim gehouden. Na zes gelukkige jaren als pleegkind van een kruideniersechtpaar eist zijn biologische moeder hem op. Zij beschuldigt de pleegvader van seksueel misbruik van haar zoon. Deze valse beschuldiging blijft als een donkere schaduw over het verdere leven van George hangen. Bijgestaan door de biologische grootouders laat de biologische moeder George als moeilijk opvoedbaar kind in een staatsinrichting plaatsen. Dan begint voor hem een strijd van leven en overleven. Een strijd voor een eigen identiteit, voor het vinden van zijn biologische vader, een strijd tegen vooroordelen. Maar vooral een strijd tegen zijn biologische moeder en tegen overheidsinstanties. George Berben, Uitgeverij Aspekt, 2013

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen