No items found.
Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Kasuaris

Categorie:

|
28
November 2015

Kasuaris is een gevarieerd online magazine met o.a. artikelen, interviews en gastcolumnisten uit binnen- en buitenland. De naam Kasuaris komt van een loopvogel die o.a. in Indonesië voorkomt. De vogel heeft verschillende kwaliteiten die we in de Molukse, Indische en Indonesische gemeenschap terugvinden. Zo is de Kasuaris in staat zeer lage geluiden te maken die zo ver dragen dat ze contact kunnen houden met soortgenoten die op verre afstand leven. In Indonesië werd van oudsher ook veel van afstand gecommuniceerd via o.a. de tifa (druminstrument) om dorpsgenoten van gebeurtenissen op de hoogte te stellen. Daarnaast is de Kasuaris over het algemeen niet heel erg bekend, is ze familiegericht en kan in dat laatste fel zijn. De Molukse, Indische en Indonesische gemeenschap is over het algemeen bescheiden en weinig zichtbaar, erg familiegericht en heeft een sterk onderling familie- en dorpsverband. Bovendien heeft de klank van het woord Kasuaris in een fonetische verbastering veel weg van de Molukse uitdrukking ‘Kasih Suara’ wat letterlijk ‘een stem geven’ en figuurlijk ‘groeten’ betekent. En dat maakte de keuze helemaal bijzonder voor ons. Wij willen een stem geven. Aan onze verslaggevers en aan jou. Wij willen groeten. Een respectvolle groet aan de Indische, Indonesische en Molukse gemeenschap. En dat alles maakt wat Kasuaris is: een online magazine met een Molukse, Indische, Indonesische flavour.

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen