No items found.
Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Adoptiemonologen

Categorie:

|
7
October 2014

Daarbij kwamen vragen aan de orde als: wanneer en hoe hoorde je over je adoptie en wat werd er verteld over je afkomst? Kon je er vrijuit met je adoptieouders over praten? Fantaseerde je over je biologische ouders en land van herkomst, waren er problemen thuis en hoe was het om zelf kinderen te krijgen? Zocht je contact met je biologische ouders, hoe verliep dat en zou je zelf kinderen adopteren? In de ik-vorm doen alle geïnterviewden en Van Dongen zelf hun verhaal. In de puberteit kwamen vaak de vragen, problemen en de wens om de biologische ouder(s) te ontmoeten, naar boven. Hoe vrijer er over de adoptie en de biologische ouders gepraat kon worden met de adoptieouders, des te beter het de geadopteerde kinderen vaak is vergaan. Duidelijk wordt dat geadopteerd zijn hoe dan ook een grote impact heeft op iemands leven. Een zeer diverse verzameling boeiende, openhartige en ontroerende levensverhalen die iedereen die geadopteerd is of bij adoptie betrokken is, zou moeten lezen. Achterin een selectie relevante (web)adressen en organisaties.Marina van Dongen, Scriptum, 2013

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen